• Meniu
  • Meniu

Zacuscă moldovenească

1. Se coc gogoşarii, ardeii şi vinetele, apoi se curăţă şi se lasă la scurs. Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit la foc mic, în toată cantitatea de ulei, până când devine translucidă.
2. Separat, se toacă gogoşarii, ardeii, roșiile şi vinetele. Se dau morcovii prin răzătoarea mică, se lasă 10 minute la înăbuşit în uleiul fierbinte şi se acoperă vasul.
3. Se pun toate ingredientele într-un vas mare, de preferinţă o cratiţă emailată, şi se dă zacusca la cuptor, să fiarbă mocnit.
4. Când a scăzut bine, se potriveşte de sare, se adaugă 3-4 foi de dafin, o linguriţă boabe de piper şi se toarnă zacusca fierbinte în borcane. Se leagă cu celofan la gură şi se lasă în cuptorul cald, fără foc, până a doua zi.

Sursa: www.rețeteunica.ro

Această pagină web www.sorocayampiltur.info a fost creata și menținută cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru conținutul website aparține exclusiv IDIS „Viitorul”, Administrației raionului Yampil (Ucraina, Regiunea Vinnytsya) și Consiliului raional Soroca (Republica Moldova) și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.