• Meniu
  • Meniu

Voloviţa

Voloviţa

În anul 1817 satul Volovița apare în hrisoave cu 20 de gospodării pe pământul care aparținea moşiei Voloave a spătarului Mihalache Cerchez. Acum satul are 420 de gospodării. Biserica „Naşterea Maicii Domnului”, care activează până în prezent, este înălțată în anul 1891.

Comuna Volovița este constituită din 2 sate: Volovița şi Alexandru cel Bun, ultimul fiind întemeiat în anul 1924 de țăranii împroprietăriți cu pământ în cadrul reformei agrare din Basarabia din 1918-1924.

În acea perioadă Volovița dispunea de moară, şcoală primară, primărie. În satul Alexandru cel Bun s-a născut Emilian Coțaga, doctor în medicină, al cărui nume îl poartă Spitalul Republican pentru Copii din Chişinău.

EXCURSII ŞI VIZITE LOCALE

  1. La vatra satului cu biserica „Naşterea Maicii Domnului”;
  2. vizitarea parcului din sat.

Accesul se face parcurgând drumul cu distanța de 7 km de la Soroca, de la Chişinău – 138 km.

Sursa: http://www.md.undp.org/content/moldova/ro/home/library/climate_environment_energy/ghidul-turistic-al-raionului-soroca.html

Această pagină web www.sorocayampiltur.info a fost creata și menținută cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru conținutul website aparține exclusiv IDIS „Viitorul”, Administrației raionului Yampil (Ucraina, Regiunea Vinnytsya) și Consiliului raional Soroca (Republica Moldova) și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.