• Meniu
  • Meniu

Operatoriii de telefonie mobilă din Ucraina

Mobile TeleSystems sau MTS este cel mai mare operator de telefonie mobilă din Rusia și CIS cu 83,88 milioane de abonați (mai 2008).

Rețeaua mobilă MTS operează conform standardului GSM. În prezent, MTS deține licență să opreze în 87 din cele 89 regiuni din Rusia și pe întreg teritoriul Armeniei, Belarusului, Turkmenistanului, Ucrainei și Uzbekistanului. MTS este în prezent cel mai mare operator mobil din Europa Centrală și de Est.

MTS a fost fondată de către Moscow City Telephone Network (rusește: Московская Городская Телефонная Сеть – Moskovskaya Gorodskaya Telefonnaya Set’), Deutsсhe Telekom, Siemens AG și alți câțiva acționari au înființat compania pe acțiuni nelistată la bursă în octombrie 1993. Patru companii rusești dețin 53% din acțiuni, iar două companii germane dețin 47%. La sfârșitul lui 1996 JSFC Sistema (rusește: АФК „Система” – AFK Sistema) a primit un pachet de acțiuni de la acționarii ruși, iar DeTeMobil a beneficiat de pachetul de acțiuni deținut de Siemens.

Această pagină web www.sorocayampiltur.info a fost creata și menținută cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru conținutul website aparține exclusiv IDIS „Viitorul”, Administrației raionului Yampil (Ucraina, Regiunea Vinnytsya) și Consiliului raional Soroca (Republica Moldova) și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.