• Meniu
  • Meniu

Mănăstirea în stâncă de la Lyadov, Ucraina (galerie foto)

Există foarte puține locuri cum ar fi mănăstirea în stâncă de la Lyadov, Ucraina. Toți cei care au vizitat acest loc descriu că e o atmosfera frumoasă. Descrierea sitului are o istorie foarte lungă și bogată: mănăstirea are o vechime de peste un mileniu. Apariția mănăstirii se datorează lui Anton Peciorschii care se întorcea de la Muntele Athos la Kiev. Conform legendei, Anton a auzit „vocea lui Dumnezeu” și, prin urmare, a plecat în drum. La sosirea pe stâncă stânci, Anton a luat jurăminte monahale și a construit un locaș, care este acum considerat un loc sacru. Peste o mie de ani de existență, mănăstirea din stâncă a cunoscut multe evenimente importante, distrugere și restaurare. În final, a fost restaurată în 1998 cu ajutorul călugărilor din UOC din Patriarhia Moscovei.

Acum, pe teritoriu există o mănăstire cu drepturi depline, astfel încât toți cei care vin aici trebuie să respecte toate regulile: femeile trebuie să meargă în bluze și fuste. Aici găsiți icoane miraculoase și izvoare de vindecare.

Mănăstirea este situată în localitatea Mogilev-Podolsky din regiunea Vinița. Prin urmare, se poate ajunge cu ușurință cu autobuze care merg în satul Lyadov. Mănăstirea este un loc liniștit în care toată lumea poate găsi pe Dumnezeu. Va fi deosebit de interesant să mergeți aici în ajunul oricărei sărbători religioase.

Galerie foto

Această pagină web www.sorocayampiltur.info a fost creata și menținută cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru conținutul website aparține exclusiv IDIS „Viitorul”, Administrației raionului Yampil (Ucraina, Regiunea Vinnytsya) și Consiliului raional Soroca (Republica Moldova) și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.