• Menu
  • Menu

Asociația de promovare a serviciilor turistice și-a propus drept obiectiv creșterea numărului de turiști în regiunea Soroca – Iampil

Sorry, this entry is only available in Romanian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Turismul rural este prioritatea regiunilor Soroca – Iampil. Acest lucru urmează a fi implementat prin dezvoltarea pensiunilor cu specific național, dar și prin promovarea tradițiilor și obiceiurilor locale. Este decizia Asociației moldo-ucraineane de furnizare a serviciilor în domeniul turismului rural, care s-a întrunit într-o ședință de lucru la Soroca în data de 11 martie.

Poate cel mai bun loc din care să pornești în explorarea Republicii Moldova este zona rurală, departe de civilizaţie și aproape de natura neatinsă. Turiștii pot descoperi felul cald și apropiat al oamenilor de la sat, deschiderea naturală faţă de vizitator. Timpul pare că nu a afectat stilul de viaţă al localnicilor. De la hrana proaspătă, sănătoasă, și vinurile naturale, de la originalele festivaluri locale, până la experiența cazării în gospodăriile sătenilor sau în pensiuni modeste dar calde și primitoare, toate reprezintă detalii autentice, oferite din inimă şi pe deplin de localitățile din zonă. Îndeosebi tradițiile din zona rurală sunt vizibile pentru vizitator, iar valorile lor sunt moştenite din generație în generație. Oamenii noştri se deosebesc prin căldura deosebită şi simțul nativ al umorului pe care vizitatorii le vor descoperi asemenea unei comori.

În acest sens cele două localități Soroca și Iampol și-au propus dezvoltarea programului transfrontalier de cooperare în domeniul turismului rural.

”În ţinutul istoric al Sorocii, lumea satului pare încremenită în timp. Oamenii încă se îmbracă la fel ca strămoşii lor. Satele moldovenești sunt adevărate muzee etnografice în aer liber unde mai poți vedea căsuțe tradiționale cu prispă, șindrilă, ornamente în lemn sculptat sau traforat, motive florale sau solare (cercul, razele, rombul)”, a precizat managerul de proiect, Liubomir Chiriac.

Proiectul „Turismul rural – un pas sigur spre stimularea cooperării transfrontaliere între raioanele Soroca (Republica Moldova) și Iampil (Ucraina, regiunea Vinnița)” este implementat de IDIS „Viitorul”, în parteneriat cu Consiliul raional Soroca și Administrația raională Iampil (Ucraina). Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Cooperare Teritorială Republica Moldova – Ucraina în cadrul Parteneriatului Estic (EaPTC).

Pentru alte detalii, vă rugăm să contactaţi responsabilul pe presă, Victor URSU la următoarea adresă: ursu.victoor@gmail.com  sau la numărul de telefon 069017396.

This website www.sorocayampiltur.info was created and maintained with the financial support of the European Union. Its contents are the sole responsibility of IDIS “Viitorul”, Yampil District State Administration (Ukraine, Vinnytsya Oblast) and Soroca District Council (Republic of Moldova) and do not necessarily reflect the views of the European Union.