• Meniu
  • Meniu
????????????????????????????????????

Dărcăuţi

 Legendă:

 Pe timpuri demult apuse, când pe aceste locuri se mai întindeau codrii de nord ai Moldovei (o ultimă rămăşiţă a acestora este pădurea Visocii), pe locul satelor Dărcăuţi şi Mălcăuţi erau câte un han, loc de popas pentru călători şi de schimbare a cailor.  Stăpine a acestor hanuri erau doua doamne, la Dărcăuţi – Daria şi la Mălcăuţi – Malca. Legenda ne spune că denumirile localităţilor  de la numele lor provine.

Dărcăuţi este situat într-o regiune de câmpie cu mici coline, locul fiind bogat în izvoare cu apă rece şi cristalină. Data întemeierii localităţii este 3 noiembrie 1586.

Prima biserică cu hramul “Sf. Nicolae” este atestată încă în 1809 şi a fost construită din nuiele, lut şi acoperită cu şindrilă. Lăcaşul sfânt care funcţionează şi astăzi a fost construit din lemn, dar pe temelie din piatră în 1877.

Din componența comunei fac parte localitățile Dărcăuţii Noi (anul întemeierii 1948) şi Mălcăuţi (cu data întemeierii localității probabil în 1470), deşi atestată documentar în 1670.

Căi de acces

Accesul se face pe drumul de la Soroca, 26 km la nord-vest, de la Chişinău – 182 km.

 

Sursa: http://www.md.undp.org/content/moldova/ro/home/library/climate_environment_energy/ghidul-turistic-al-raionului-soroca.html

Această pagină web www.sorocayampiltur.info a fost creata și menținută cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru conținutul website aparține exclusiv IDIS „Viitorul”, Administrației raionului Yampil (Ucraina, Regiunea Vinnytsya) și Consiliului raional Soroca (Republica Moldova) și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.