• Meniu
  • Meniu

Casa muzeu, Nicolai Pirogov, Vinița (galerie foto)

Pirogov Nikolai Ivanovich biografie scurtă începe la 27 noiembrie 1810, când viitorul chirurg a apărut la Moscova. Avea 14 ani și cel mai mic copil din familia trezorierului de stat.

Până la 12 ani a fost la școală acasă. La vârsta de 14 ani a trecut cu succes examenele de admitere la Universitatea din Moscova la Facultatea de Medicină. El nu avea dificultăți în studii, dar a fost forțat să câștige bani în plus pentru a ajuta familia. Nikolai a reușit să obțină un loc de muncă în teatrul anatomic ca proctor. Această lucrare a servit drept impuls pentru care a ales operația.

Pirogov a absolvit cu succes diploma de la universitate, iar pentru continuarea studiilor a fost trimis la cea mai bună universitate din acea perioadă – Universitatea din Yuryev. Aici a lucrat timp de 5 ani într-o clinică chirurgicală și, la 26 de ani, a fost promovat profesor de chirurgie, apărând disertația sa doctorală.

Întorcându-se acasă, sa îmbolnăvit și sa oprit la Riga, unde a operat o persoană pentru prima dată ca profesoară. Apoi primește o clinică în Dorpat și creează știința anatomiei chirurgicale.

În calitate de profesor, Nikolai Ivanovici studiază în Germania cu profesorul Langenbeck.

În 1841 a fost invitat la Academia Medicală și Chirurgie din Sankt Petersburg să conducă Departamentul de Chirurgie. În St. Petersburg, Pirogov a organizat prima clinică de chirurgie spitalică și a condus-o. A creat o nouă direcție medicală pentru chirurgia spitalului. În Academie, a lucrat timp de 10 ani, devenind renumit chirurg talentat, figura publică și profesor.

În paralel, este angajat în consiliere în spitale și conduce Fabrica de instrumente pentru fabricarea de instrumente medicale.

În 1843 sa căsătorit cu Berezina Ekaterina Dmitrievna. Dupa patru ani de casatorie, moare dupa nasterea a doua dupa sangerare, lasandu-i sotului doi fii – Nikolai si Vladimir.

În 1847, Pirogov a mers în Caucaz, unde a practicat operația pe teren, a aplicat noi evoluții – îmbrăcând cu bandaje amovibile și anestezie cu eter. În timpul războiului din Crimeea, răniții se operează în Sevastopol, folosind pentru prima dată ghipsuri.

În 1850, sa căsătorit din nou cu ducesa Alexandra Bistorm.

În plus față de medicină, el a fost, de asemenea, interesat de probleme de educație și educație publică. Din 1856, a lucrat în calitate de mandatar în districtul academic din Odessa și a început să introducă noi transformări personale. Faptul este că sistemul de învățământ din multe puncte de vedere nu i sa potrivit. Acest lucru a dus la faptul că, în urma denunțurilor și a plângerilor împotriva sa, Pirogov, în 1861, prin ordin al împăratului, a fost concediat din districtul de formare.

În 1862 a plecat în străinătate ca lider în pregătirea viitorilor profesori. Dar în 1866 a fost concediat de la serviciul public și un grup de tineri profesori a fost desființat.

Din acel moment, el a făcut o activitate medicală în proprietatea sa din regiunea Vinnița, după ce a organizat un spital liber acolo. Aici a fost scris cel mai faimos jurnal al vechiului doctor. Pirogov a fost ales membru de onoare în multe academii medicale străine. Uneori am plecat în străinătate pentru a preda în străinătate sau la Petersburg.

La Moscova și Sankt-Petersburg, în 1881, cu o sărbătoare mare, a sărbătorit cea de-a 50-a aniversare. Pirogov în această zi a primit titlul de cetățean de onoare al orașului Moscova.

Marele om de știință a murit pe 23 noiembrie 1881 pe proprietatea sa de la o boală incurabilă. Corpul său îmbălsămat este încă păstrat în proprietatea lui în Cherry.

Galerie foto

Această pagină web www.sorocayampiltur.info a fost creata și menținută cu sprijinul financiar al Uniunii Europene. Responsabilitatea pentru conținutul website aparține exclusiv IDIS „Viitorul”, Administrației raionului Yampil (Ucraina, Regiunea Vinnytsya) și Consiliului raional Soroca (Republica Moldova) și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Uniunii Europene.